Pumptrack

Hvad er en pumptrack?
Det er en cykelbane med pukler, der gør, at du kan pumpe fart i cyklen istedet for at træde i pedalerne. Farten kommer ved, at du reducerer vægten på hjulene, når de kører op ad bakke og øger vægten på hjulene, når de kører ned ad bakke. Dvs. du bøjer/strækker armene og benene på det rette tidspunkt.

Send os en mail:

5 + 13 =

Pumptrack

Demo

Demo: Få en af vore mobile Pumptracks på prøve i 2 uger.

Pumptrack

basis 11m

3 rollers + table. Kan køres i begge retninger.

Pumptrack

basis PLUS 15m

4 rollers + table. Banen kan køres i begge retninger.

Pumptrack

basis PLUS 20m

6 rollers + table. Kan køres i begge retninger.

Pumptrack

skater PLUS 15m

Demo: Få en af vore mobile Pumptracks på prøve i 2 uger.

Hvilken cykel er bedst?

En pumptrack kan benyttes med alle typer cykler, men jo lettere og mere kontant cyklen er, des lettere er det at pumpe fart i cyklen. En BMX cykel på ca. 7 kg er optimal at benytte, hvor en mountainbike med fuld affjedring, store hjul og bløde dæk er sværere at pumpe fart med, men alle cykler kan i princippet bruges. Så brug endelig den cykel du nu har.

Du kan relativ nemt optimere din cykel til at køre pumptrack. Du skal bare pumpe dækkene godt, sætte sadlen helt ned samt låse evt. affjedring. Ligeledes bør du fjerne løse dele som cykelkurv, hængelås, løse skærme og andre løsdele. En cykel med fodbremse er ikke ideel til pumptrack, da bremsen godt kan drille, når du pumper. Se video for pumpeteknik.

Kan man bruge andet end cykler?

Ja, du kan faktisk bruge alt med to hjul eller flere: Løbehjul, rulleskøjter og skateboard. Her kan du også virkelig pumpe fart på ved at bøje og strække benene på det rette tidspunkt. Mono-cykel giver ikke mening mht. at pumpe og trehjulede køretøjer eller cykel med støttehjul giver ikke mening mht. den motoriske udvikling. Til gengæld er en løbecykel fantastisk. Børn på løbecykler får stort udbytte af pumptracken og det er en stor fordel at starte de mindre børn op på løbecykel.

Kan en træbane holde til løbehjul?

Vi har valgt at fremstille vores baner i bæredygtige materialer og møder derfor spørgsmålet: ”Kan en træbane holde til løbehjul?” Ja, det kan den i et vis omfang, men hvis banen bruges primært til løbehjul og skateboard, anbefaler vi vores skater PLUS 15 m, der er specielt udviklet til de små hårde hjul.